Agrippina´s Cattery

Forside Om os Kontakt os at koebe kat Killinger Planer Omplacering  tidligere killinger

om os:

Vi Else og Kurt har et opdræt af Klassiske sibiriske katte. Vores Katte lever sammen med os og sover gerne i arm.

Vi bor sammen med vores yngste datter og 2 børnebørn Elizabeth og Mathilde. Det var p.g.a. Elizabeths allergi vi fik den sibiriske kat

da hun ikke tåler andre pelsdyr. Det var en stor overraskelse for os at lære den sibiriske kat at kende.

Den sibiriske kat er kælen, intelligent, legesyg ja simpel hen fantastisk, de har en helt specielt personlighed som bjergtager

alle der lærer dem at kende.  Den sibirisk kat er en similanghårs kat.

Jeg har tidligere opdrættet perserkatte men måtte opgive det p.g.a. Elizabeths allergi. Vi har opdrættet sibiriske katte siden 2007.

Race beskrivelse af den sibiriske kat:

        Katten er middel til stor, hunner vejer 3,5 - 5-6 kg som regel mindre end hanner der kan veje 4.0 - 7-8 kg.

Hovedet er lidt længere end det er bredt, blødt afrundet.
Panden bred og lettere afrundet. Højtplacerede og veludviklede kindben. Næsen bred og af middel længde, profilen skal være svag indadbøjet, men ikke med stop. Hagen let tilbageskrånede, i profil danner den en kurve fra overlæben til ørerne er placeret med god afstand  imellem, let foroverbøjede, af middelstørrelse med vel udviklet hår i ørene og tuffer på toppen. Øjnene store, let ovale og skråtstillede, med god afstand imellem.

Det er en muskuløs kat, med en veludviklet knoglebygning. En stærk hals og bredt bryst. Benene stærke og af middel længde. Poterne store, runde og med tuffer. Halen lang, tyk og med afrundet spids.
Pelsen er halvlang, veludviklet og meget tæt underuld.

I 1992 blev de første sibiriske katte eksporteret fra Rusland, i 1997 blev den godkendt som race i Fife ( Federation International Felin) det internationale katteforbund og endelig fik den sibiriske kat i 1998 certifikatrettigheder. Dermed var den sibiriske kat parat til at indtage div. udstillinger.

 

 

Allergivenlig kat:

Den Sibiriske kat er kendt for at være allergivenlig, idet proteinet FEL D-1 i spyttet (som er det allergier ikke kan tåle) findes i væsentlig mindre grad hos den sibiriske kat end hos alle andre katte. Dette er klinisk undersøgt såvel i Sverige som i USA.

Den sibiriske kat er kendt for at være en sund race.

Den sibiriske kat er en naturrace d.v.s. den genetisk er helt lig de vilde katte i sibirien og altså ikke blandet med andre racer.Vores har en løbegaard som kattene kan gå ud i som de vil. Vores katte løber ikke frit i haven.

Vi sætter vore kattes sundhed i højsæde derfor bliver alle voksne katte fra 1 års alderen hjertescannede for HCM samt PKD scanning. Det sker før de kommer i avl, så vi kan være helt sikre på at vi kun avler på raske katte. Vi fortsætter med at hjerte scanne dem efter maine coon kattenes sundhedsprogram. Vi genfarvetester også vores katte. Dette gør vi af hensyn til vores videre avl, og for at sikre at vore avlskatte ikke er bærer af colour point genet.

At vi har besluttet at følge helbredsprogrammet betyder ikke at den sibiriske kat er mere påvirket at genetiske sygdomme end andre racer, det betyder kun at vi arbejder seriøst og organiseret for at kunne beholde det sunde helbred racen har.

                                     Allergi test:

Jeg hjælper gerne så du kan få testet din allergi hvis du påtænker at anskaffe en sibirisk kat hos os.

Du får tilsendt lidt uld fra kattene, hvorefter du skal udsætte dig for ulden i stigende mængder over 14 dage, dvs at du skal gå med lidt uld på kroppen eks.i lommen 1. dag, så nogle dage inde på kroppen og til sidst sover du med ulden husk også at få ulden op i ansigtet. Uldprøven koster 100,- kr.

 For et besøg hos os 1 time så du kan have kattene i hænder betales 300 kr. Pengene betales forud. Du må gerne komme flere gange så du kan være helt sikker på at du tåler katten.

Når du køber en kat hos os og efterfølgende finder ud af, at du ikke kan tåle katten alligevel, må du ikke regne med at jeg tager katten tilbage. For os er det vigtigt at katten ikke bliver kastebold mellem flere hjem, da det giver en nervøs kat der ikke stoler på sine mennesker. Derfor skal du være helt sikker før du påtager dig et ansvar for en kat.

 

Vi er medlem af DARAK en af de 4 hovedklubber under Felis danica som er medlem af FIFE (Fédération Internationale Féline). Else har gennemgået DARAK´s opdrætter kursus vi er således certificeret opdrætter.

Vi udstiller vore katte fordi vi kan lide at få dem professionelt bedømt, det er spændende og dejligt at mødes med andre katte elskere. Det sikre også at vores opdræt har racetypiske katte, vurderet af dommere fra hele Europa. Hvis du vil se vore kattes udstillings resultater skal du klikke på billedet af den kat du vil vide mere om.

Fra tid til anden har vi killinger til salg, se under killinger og planer,

Vi kan også have en voksen kat der skal have et nyt hjem, når den ikke skal bruges i avl mere.

Vi har alle vores katte forsikret i Agria dyreforsikring.