Agrippina´s Cattery

Forside Om os Kontakt os at koebe kat Killinger Planer Omplacering  tidligere killinger

Om os

Vi Else og Kurt har et opdræt af Klassiske sibiriske katte. Vores Katte lever sammen med os og sover gerne i arm.

Vi bor sammen med vores yngste datter og 2 børnebørn Elizabeth og Mathilde. Det var p.g.a. Elizabeths allergi vi fik den sibiriske kat

da hun ikke tåler andre pelsdyr. Det var en stor overraskelse for os at lære den sibiriske kat at kende, den er fantastisk

(jeg har opdrættet perserkatte før men måtte opgive p.g.a. Elizabeths allergi).

Den sibiriske kat er kælen, intelligent, legesyg ja simpel hen fantastisk, de har en helt special personlighed som bjergtager

alle der lærer dem at kende.  Den sibirisk kat er en similanghårs kat.

Hovedform på den sibirske kat       

Allergivenlig kat:

Den Sibiriske kat er kendt for at være allergivenlig, idet et protein i spyttet (som er det allergier ikke kan tåle)

findes i væsentlig mindre grad hos den sibiriske kat end hos alle andre katte.

Dette skyldes at katten har meget lidt af protein FEL D-1 i spyttet, som giver katteallergiker reaktion.

Dette er klinisk undersøgt såvel i Sverige som i USA.

Den sibiriske kat er kendt for at være en sund race, idet der ikke er fundet nogle arvelige sygdomme.

Den sibiriske kat er en naturrace d.v.s. den genetisk er helt lig de vilde katte i sibirien og altså ikke blandet med andre racer.

Vores har en løbegaard som kattene kan gaa ud i som de vil. Vores katte løber ikke frit i haven.

Vi sætter vore kattes sundhed i højsæde derfor bliver alle voksne katte fra 1 års alderen hjertescannede. Det sker før de bliver kommer i avl, så vi kan være helt sikre på at vi kun avler på raske katte. Vi fortsætter med at hjerte scanne dem hvert år efter maine coonkattenes sundhedsprogram. Vi genfarvetester også vores katte. Dette gør vi af hensyn til vores videre avl. 

At vi har besluttet at følge helbredsprogrammet betyder ikke at den sibiriske kat er mere påvirket at genetiske sygdomme end andre racer, det betyder kun at vi arbejder seriøst og organiseret for at kunne beholde det sunde helbred racen har.

 

 

Allergi test:

Jeg hjælper gerne så du kan få testet din allergi hvis du påtænker at anskaffe en sibirisk kat hos os. Du får tilsendt lidt uld fra kattene, hvorefter du skal udsætte dig for ulden i stigende mængder over 14 dage, uld prøven koster 75,- kr. For et besøg hos os 1 time så du kan have kattene i hænder betales 300 kr. Pengene betales forud for både uldprøve og besøg. Du må gerne komme flere gange så du kan være helt sikker på at du tåler katten.

Hvis du så efterfølgendeikke kan tåle katten alligevel, må du ikke regne med at jeg tager katten tilbage. For os er det vigtigt at katten ikke bliver kastebold mellem flere hjem, da det giver en nervøs kat der ikke stoler på sine mennesker.

 

 

Vi er medlem af katteklubben DARAK en af de 4 hovedklubber under Felisdanica. Jeg har gennemgået DARAK´s opdrætter kursus og er således certificeret opdrætter. Jeg er endvidere medlem af 2 svenske klubber (signeringen og Sällskapet sibirisk kat)

Vi udstiller vore katte fordi vi kan lide at få dem professionelt bedømt, det er spændende og dejligt at mødes med andre katte elskere.

Hvis du vil se vore kattes udstillings resultater skal du klikke på billedet af den kat du vil vide mere om.

 

Fra tid til anden har vi killinger til salg, se under killinger og planer,

Vi også kan have en voksen kat der skal have et nyt hjem, hvis de ikke skal bruges i avl eller til udstilling mere

Vi har alle vores katte forsikret i Agria dyreforsikring.